Termoplast

Hvad er termoplast?

De fleste danskere er bekendte med plast, men færre kender til betegnelsen termoplast. Vi vil derfor se nærmere på hvad det er for en størrelse og hvilke kendetegn materialet rummer.

Termoplast er nemlig en form for plast, der bliver blødt ved opvarmning. Det gør det ekstremt anvendeligt til diverse former for bearbejdning. For med det samme det bliver koldt igen, vil det være koldt.

Det giver de optimale arbejdsbetingelser for de eksperter der arbejder med det. I branchen findes der mange fremgangsmåder man kan anvende til selve formningen af termoplast. Det kan være i skikkelse af sprøjtestøbning, presning eller ekstrudering.

Hvilken fremgangsmåde vil typisk afhænge af formålet og hvad der skal laves. Men de mange metoder bekræfter bare, at det er en materiale der rummer en stor fleksibilitet.

I Danmark har vi flere firmaer der er eksperter inden for plast bearbejdning og forarbejdning samt sprøjtestøbning. Plast anvendes i så mange erhvervsmæssige sammenhænge, at der er stor efterspørgsel eller kompetente folk, der kan udføre sådanne opgaver.

De førende firmaer i landet kan forarbejde produkter der vejer så lidt som 0,1 gram. Det siger alt om hvor ekstremt dygtigt og erfaren du skal være, for at kunne lave de ønskede komponenter til dig som virksomhed.