Hjemmeprojekter til bedre hjem

Hjemmeprojekter til bedre hjem

Nogle gør-det-selv hjemmeprojekter er en fantastisk idé. Male dit soveværelse, for eksempel, bør være en forholdsvis nem opgave at håndtere på egen hånd og kan vise sig at være en meget behagelig forandring. Selv lidt større renovering, som at lægge nye fliser på badeværelset eller omstrukturere din have kan gøres på egen hånd med ordentlig vejledning. Nogle projekter er dog bedst overladt til de professionelle. Og medmindre du kan betragtes som professionel inden for et af følgende områder, kan det ikke anbefales at røre nogle af disse projekter med din uerfarenheds jernstang.

Terrassedæk arbejde
Medmindre du er udlært tømrer, bør du ikke forsøge at tackle nogen form for terrassedæk arbejde. Og nej, det ”at være handyman” eller ”har mange års erfaring med at arbejde med træ” tæller ikke.   Du kan da sikkert være i stand til at gøre det ser pænt ud, men det er ikke pointen. Ved du hvordan man korrekt fastgøre den til huset? Opretter støttebjælker nedenunder? Hvordan ville du føle, hvis dit terrassedæk kollapsede under en familie grill-aften? Det kan synes som en god idé at bygge eller renovere dit terrassedæk på egen hånd, men uden den rette ekspertise, risikerer du liv og lemmer på enhver, der bruger det.

Elektrisk arbejde
Ikke alene sætter du dig selv i stor fare ved at arbejde med strømførende ledninger (eller ledninger du synes er død, men faktisk ikke er), men der er også en meget stor chance for, at uanset hvilket arbejde du udfører er ulovligt. Ledninger der ikke lever op til kravene, udgør en stor risiko for husbrande og elektriske stød og det er ikke noget du skal lege med. Tilkald en professionel elektriker og sørg for din kabelføring er ordentligt udført.

Tagarbejde

Vi springer let og elegant over hele "at være på et tag er farligt " snakken, da du sikkert har læst om masser af tilfælde, hvor en person blot forsøgte at tilpasse deres parabol og nu går sammen med en permanent halten eller værre. Tagskader er en af de dyreste ting at reparere , og medmindre du virkelig ved hvad du laver, forøger du bare muligheden for yderligere tagskader i fremtiden.

VVS
Der er et par mindre VVS job, du selv kan udføre (et stoppet toilet eller afløb), men alt andet giver en enorm risiko for yderligere skader. Et revnet vandrør kan resultere i tusindvis af kroners vandskade, for slet ikke at nævne en mindre oversvømmelse i hele din kælder. Ydermere, kan et dårligt repareret rør åbne op for flere år med vandskader og skimmelsvamp Og det er du IKKE interesseret i.

Nedrivning
Først og fremmest, er der ingen der bebrejde dig for at ville gøre det selv. Ud over det faktum, at betale en anden for at gøre et job, du føler at du kan gøre helt selv lyder som et spild af penge, så virker det endda som om det kunne være sjovt. Men medmindre du er helt klar over, hvad du må og ikke må ødelægge, kan du ende med at ødelægge hele dit hus med nedrivningen af blot én vægtbærende væg eller lign.